Skip to main content

Presentació dels dietaris del president català que va viure a Suïssa

mercredi, 14 septembre '22   19:00 – 20:30 CEST
Maison du Peuple, Place Chauderon 5, Lausanne, 1003

Informations

Conversa entorn de Les hores greus, Les hores incertes i El quadern suís amb el MHP Quim Torra i Pla.

Acte presentat per la periodista Mireia Domènech i Bonet.

🗓 Dimecres 14 de setembre a les 19h

📍 SALA JEAN VILLARD - GILLES
Maison du peuple - Cercle ouvrier lausannois (COL)
Place Chauderon 5
1003 Lausana

Quim Torra

Quim Torra i Pla
Nascut a Blanes (Selva) el 1962.

És llicenciat en dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (1985). Va exercir com a advocat i directiu de Winterthur Assegurances entre 1987 i 2007. D'aquests, els dos darrers els va passar a Suïssa. Va ser fundador de l'editorial A Contra Vent (2008); director de Foment de Ciutat Vella, SA, entre 2011 i 2015, i director del Born Centre Cultural del 2012 al 2015. També va exercir com a director del Centre d'Estudis de Temes Contemporanis entre 2016 i 2017.

A nivell polític i institucional ha estat president de Sobirania i Justícia (2010-2011). Membre de la junta directiva d'Òmnium Cultural, n'ha estat vicepresident (2013-2015) i president interí (2015). També ha format part del consell permanent de l'Assemblea Nacional Catalana (2012) i ha estat vocal de la Junta de Museus (2015-2017). Conseller del consell d'administració del Museu Memorial de l'Exili (MUME) des del 2016 i director de la Revista de Catalunya des del 2015. El 17 de maig de 2018 va ser investit 131è president de la Generalitat de Catalunya. Després de dos anys i mig exercint la presidència, el 28 de setembre del 2020, el Tribunal Suprem espanyol va confirmar la sentència d'inhabilitació dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per haver posat una pancarta al balcó del Palau de la Generalitat reclamant la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

Ha publicat una desena de llibres sobre història de Catalunya, periodisme i biografies, obtenint el Premi Carles Rahola d'Assaig el 2009.

Les hores greus. Dietari de Canonges.
Llibre en el que narra, dia a dia, hora a hora, el període de lluita contra la pandèmia que Quim Torra visqué, en bona part, sol, malalt i confinat a la Casa dels Canonges. Amb una prosa directe i sense matisos, aquest llibre és una explosió de sentiments - les pors, les esperances, les angoixes, les decepcions, la frustració, la ràbia - , però també és una crònica de la determinació d’un home per lluitar per la salut i el benestar dels seus conciutadans, i contra la burocràcia, els partidismes, el desànim i la pandèmia .

Un llibre que no deixarà ningú indiferent: per la sinceritat en que està escrit i per la resiliència que traspua en totes i cada una de les seves pàgines. Un testimoni imprescindible.

Les hores incertes. Dietari de Canonges.
Segona part del seu dietari, que abasta el període comprès des del primer de maig de 2020 fins al primer d’octubre del mateix any, pocs dies després de ser inhabilitat per l’Estat espanyol. Amb una prosa directa i lírica a la vegada, el llibre recull l’activitat i els pensaments més íntims del President en uns moments de forta convulsió política i social per l’ofensiva judicial, política i mediàtica dels poders de l’Estat i la crisi de salut pública causada per la COVID-19.

El quadern suís
El president Quim Torra va treballar durant divuit anys per a una companyia d’assegurances; els dos últims, com a membre d’un equip internacional amb seu a Suïssa. Torra va aprofitar l’ocasió per capbussar-se en la cultura, la societat i el paisatge de la Confederació alpina i també per contemplar Catalunya des de la distància. El resultat és un llibre de lectura plaent, on conviuen reflexions sobre la política catalana del segle xx amb l’observació de la Jungfrau mig tapada per la boira, l’evocació de Mercè Rodoreda en el seu exili de prop de vint anys a Ginebra, el relat de la curiosa història de la xocolata, la proposta d’una obra de Ramon Llull com a manual per a les escoles de negoci, l’elogi de la convivència de quatre llengües en igualtat i respecte, la narració de les llegendes del llac de Constança, el record dels viatgers Gaziel, Eugeni Xammar, Josep Pla, l’anàlisi sobre el món de l’empresa... i, com sempre, l’aprenentatge, les lessons learned, les lliçons apreses després de cada projecte, sempre amb vista a nous reptes personals i col·lectius.

Instructions

  • Entrada gratuïta.
  • Inscripcions fins el dia 13 de setembre.
  • Reservat el dret d'admissió.

📚 Si ho desitgeu, podreu comprar els llibres el dia de la presentació.
Per tal de no quedar-vos sense, podeu reservar el vostre exemplar en el moment de fer la inscripció.

Tickets

Nombre d'inscripcions
Disponible jusqu'au mar 13 sept. 23:59

Lieu

Maison du Peuple
Place Chauderon 5
Lausanne
1003